Kippis keväälle ja pikarahkamunkit

Uusi blogimme avautui sopivasti vapuksi. Samalla kun kippistämme keväälle, nostamme maljan myös uudelle Makuammuntaa-blogille! Skumpan seurana toimivat (gluteenittomat) pikarahkamunkit, joissa on loistava rakenne, eikä tekemiseen mennyt kuin 20 minuuttia. 

Perinteinen vappupiknik muuttui olohuoneenlattiapiknikiksi vappuaamuisen räntäsateen vuoksi. Yleensä sää kuin sää on ollut hyvä pikniksää, mutta räntä on jo yksinkertaisesti liikaa… Hyvään piknikkiin tarvitaan filtti, hyvät eväät ja hyvä seura, joten ehkä sen ulkoilman voi kerran kymmenessä vuodessa jättää väliin 🙂

tekstiä
Malja keväälle!

Olimme niin kiireisiä uuden blogin rakentamisessa ja starttaamisessa, että perinteisten munkkien leipomiselle ei jäänyt aikaa. Piti kokeilla pikamunkkeja. Idea laajeni pikarahkamunkeiksi ja toteutimme ne gluteenittomina, mutta yhtä hyvin ne voi valmistaa tavallisesta vehnäjauhosta. Vehnäjauhon kanssa kannattaa jauhon määrää vähän vähentää tai lisätä tilkka maitoa taikinaan sekä sekoittaa taikinaa vain sen verran kuin on pakko (tähän ei sitkoa haluta!).

tekstiä
Tahmeaa taikinaa on helpointa käsitellä lusikoilla.
tekstiä
Oikean lämpöisessä öljyssä (180 astetta) munkit paistuvat rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Pikarahkamunkkien ohje rakennettiin kahden ohjeen pohjalta: Marttojen pikamunkkiohjeen ja Kotilieden nettisivuilta löytyvän Onnelan rahkamunkit -ohjeen pohjalta. Rakenteesta tuli kuohkea, pehmeä ja joustava, mikä gluteenittomille leivonnaisille on yleensä melko harvinaista. Olemme hyvin tyytyväisiä ohjeeseen, näitä tehdään varmasti toistekin!

Gluteenittomat pikarahkamunkit_MG_4465-3
(n. 12 pientä munkkia)

2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1/4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kaardemummaa
½ tl vaniljasokeria
125 g maitorahkaa
1 muna
25 g sulatettua voita

1. Laita öljy kuumentumaan kattilaan (180 astetta).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää rahka, muna ja sula voi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Nostele taikinaa kahden ruokalusikan avulla 180-asteiseen öljyyn ja paista kullanruskeiksi.
5. Sokeroi lämpimät munkit. Tarjoile heti ja nauti!

2 thoughts on “Kippis keväälle ja pikarahkamunkit”

  1. Onnea Anna ja Marko uudelle blogille! Ihanaa, että makuammuntaa jatkuu.
    Terkut bratwurstien keskeltä!

    1. Mmmm – bratwursteja… =D Kiitos onnitteluista! Jatkettiin tietenkin blogin pitämistä, kun on elämäntavaksi tullut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.