rosmariinimansikkahillo

Rosmariinista twistiä mansikkahilloon

Kun tavallista mansikkahilloa on riittämiin, voi hilloon hakea uutta makua yrteistä. Rosmariinin aromit korostavat mansikan makua ja hillosta tulee entistäkin herkullisempaa!

Marjahilloja on monissa tämän kesän ohjeissa maustettu yrteillä. Ja miksipäs ei, kun marjat ja yrtit sopivat niin hyvin yhteen. Minttu ja mansikka on aivan klassikkoyhdistelmä, mutta myös rosmariini sopii mansikan kanssa paremmin kuin hyvin.

rosmariinimansikkahillo
Yksi pieni oksa rosmariinia maustaa litran hilloa.

Teimme rosmariinilla maustettua mansikkahilloa. Resepti on hyvin yksinkertainen: kiehuvan hillon joukkoon lisätään oksa rosmariinia ja otetaan oksa pois, kun hillossa on riittävästi rosmariinin makua. Itse taisimme pitää oksaa kiehuvan hillon joukossa seitsemän minuuttia, ja rosmariinin maku oli silloin juuri sopiva. Hilloa pitää maistella keittämisen aikana vähän väliä, sillä rosmariinista tulee helposti liian voimakas maku.

rosmariinimansikkahillo
Huolella säilötty (ja merkattu) on talven herkku!

Mansikka-rosmariinihillorosmariinimansikkahillo
(noin 1 litra)

700 g tuoreita, perattuja mansikoita
½ dl vettä
350 g hillosokeria
1 oksa rosmariinia

1. Laita mansikat ja vesi kattilaan. Kuumenna ne kiehuviksi.
2. Lisää hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää rosmariinin oksa.
3. Anna hillon kiehua rauhallisesti poreillen noin 10 minuuttia. Maistele välillä ja poista rosmariinin oksa, kun rosmariinin maku on riittävän voimakas.
4. Tölkitä puhtaisiin ja kuumennettuihin hillopurkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa vaikkapa lättyjen kera ja nauti!

One thought on “Rosmariinista twistiä mansikkahilloon”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.