Skip to content Skip to footer

VANHAN AJAN PUOLUKKAPIIRAKKA

Vanhan ajan puolukkapiirakka koostuu spelttipohjasta, puolukkasurvoksesta ja muruista. Vastapoimituista puolukoista piirakka valmistuu käden käänteessä.

Puolukoiden kypsymistä on odotettu jo viikkoja. Mutta nyt – vihdoin!  – ne alkavat paikoitellen kypsyä. Niinpä mekin ryntäsimme metsään.

Vanhan ajan puolukkapiirakka valmistuu hyvin helposti – vaikkapa sillä aikaa, kun perkaa puolukkasaaliin. Mehevän piirakan voi valmistaa tällä ohjeella tavalliseen piirakkavuokaan tai tuplatulla ohjeella uunipellille. Puolukkasurvosta voi laittaa vaikka kaksinkertaisesti, jos haluaa puolukkaisemman piirakan. Murupäällinen paistuu uunissa ihanan rapeaksi.

Syksyn ensimmäisistä puolukoista on aivan pakko leipoa vanhan ajan puolukkapiirakka!

Vanhan ajan puolukkapiirakka
(kahdeksalle)

  • 125 g voisulaa
  • 1 lasi sokeria
  • 2 lasia puolikarkeita spelttijauhoja
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ lasia piimää
  • 1 pieni kananmuna
  • 3 dl tuoreita puolukoita
  • 4-5 rkl sokeria

1. Sekoita sokeri, jauhot, sooda ja vaniljasokeri kulhossa.
2. Sulata voi ja sekoita se kuivien aineiden joukkoon.
3. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon. Tämä taikinamuru käytetään piirakan kuorruttamiseen.
4. Lisää 2/3 taikinan joukkoon piimä ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti.
6. Survo puolukat kevyesti ja lisää survokseen sokeri. Levitä puolukkasurvosta tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle.
7. Lisää lopuksi taikinamuru piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia.
8. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5