Skip to content Skip to footer

GLUTEENITTOMAT SAVULOHICRÊPET

Mainio iltapala vaikkapa päivälliseltä ylijääneestä savulohesta. Crêpet on helppo valmistaa, myös gluteenittomana.

Eräänä iltana tarvittiin nopeaa ideointia, minkälaista iltapalaa valmistettaisiin palasta savulohta – mahdollisimman helposti ja nopeasti tietenkin. Jonkun ajan päästä pöytään katettiin savulohicrêpet ja wasabilla maustettu kermaviilikastike. Hyvin ideoitu, sillä jotkut maut vain yksinkertaisesti sopivat yhteen.

Wasabilla maustettu kermaviili tekee lämminsavulohella täytetyistä crêpeistä vastustamattomia.

Samalla saatiin vahvistus, että myös suuremmalla pannulla tästä gluteenittomasta taikinasta saa koossa pysyviä crêpejä. Näitä tehdään toistekin – ja silloin niiden kanssa tarjotaan kuivaa omenasiideriä!

Gluteenittomat savulohicrêpet
(8 kpl)

Crêpet:

  • 7 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoa
  • 2 dl maissijauhoa
  • 1 tl suolaa

Wasabikastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl wasabia
  • mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • 400 g lämminsavulohta
  • voita tai muuta rasvaa paistamiseen

1. Valmista ensin crêpetaikina. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää kananmunat ja kolmasosa maidosta nopeasti vispilällä sekoittaen. Lisää loput maidosta ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä ½ tuntia ennen paistamista.
2. Tee sillä välin wasabikastike. Sekoita kaikki ainekset sopivassa kulhossa ja anna maustua jääkaapissa paistamisen aikana.
3. Paista crêpet  kauniin ruskeiksi.
4. Täytä crêpet lämminsavulohella ja wasabikastikkeella. Tarjoile välittömästi ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment