Ludu

Food & Fun: Ludu

Ludussa Food & Fun tarkoitti salakapakkaa 20-luvun hengessä. Menun oli laatinut Hamilton Johnson Washington DC:stä.

Ludu oli päättänyt panostaa Food & Fun -festivaalin Fun-osaan: salakapakka oli ulotettu henkilökunnan pukeutumiseen, savuiseen ilmaan ja pianistiin saakka. Lisäksi asiakkaita kehoitettiin pukeutumaan teemaan sopivasti, ja suuri osa tekikin niin. Tunnelma oli varsin mainio! Kiitosta teemasta antoi myös Food & Fun -festivaalin perustanut Siggi Hall.

Ludu
Tunnelma Ludussa oli aivan kuin 20-luvun salakapakassa – savua, hämärää ja live-soitantaa.
Ludu
Salakapakkaan ei ilman ”soitinta” uskalla mennä…

Ruokaosuudesta Ludussa vastasi keittiömestari Hamilton Johnson Vidalia-ravintolasta Washington DC:stä, USAsta. Menu oli erittäin persoonallinen kokonaisuus, ja siinä oli mukana myös Amerikan makuja.

Kokin tervehdys oli sympaattinen minihampurilainen! Briossin sisältä löytyi riimihärkää ja kasviksia. Majoneesi tarjottiin erikseen.

Ludu
Kokin tervehdys oli hauska – Food & Fun!

Alkuruoksi tarjottiin sitruunaista, graavattua makeanveden kirjolohta, mätiä ja savustettua perunaa. Lisäksi annoksessa oli sinappikeltuaisvaahtoa ja piimäkastiketta.

Ludu
Alkuruoka-annoksesta löytyi sitrus-graavattua kirjolohta ja savustettua perunaa.

Seuraavassa annoksessa pääosassa oli friteerattu, rapea possunlihahyytelö, jonka seurana oli possunkorvaconfittia, rapu-gribichea, sinappiöljyä sekä pensasmustikoita.

Ludu
Friteerattua possunlihahyytelöä ja mustikoita.

Pääruuaksi oli katajanmarjamarinoitua punahirven sisäfileetä, endiiviä ja savustettua pekaanipähkinävoita. Lisäksi puolukoita ja puolukkapyreetä.

Ludu
Punahirveä ja savustettua pekaanipähkinävoita.

Jälkiruoasta löytyi bataattimunkki, ruskeavoijäätelöä, suklaaganachea paahdettua vaahtokarkkia ja appelsiinivaahtoa.

Ludu
Bataattimunkki, suklaaganachea ja ruskeavoijäätelöä.

Hamilton Johnssonin menu kuvasti varmasti miestä itseään – Etelä-Carolinasta kotoisin oleva keittiömestari toi mukanaan selviä vaikutteita etelävaltioiden ruoista.

Annokset olivat hyviä ja jokaisessa oli jotakin erikoista. Ne olivat elämyksiä, vaikka aina eivät maut osuneetkaan täysin kohdalleen. Menun tähdeksi nousi alkuruoka: sitrusmarinoitu kirjolohi ja savustetut perunat olivat loistavia. Niitä täydensi hyvin makoisa sinappikeltuaisvaahto.

Kokin pieni tervehdyshampurilainen maistui hyvältä – lisukemajoneesi ei ihan samaan päässyt. Hauska idea kuitenkin. Rapea possunlihahyytelö ja rapugribiche muodostivat todella tuhdin ja rasvaisen annoksen. Lisukkeena olleet pensasmustikat toimivat loistavasti, ja niitä sekä jotain muuta raikautta ja kirpeyttä olisi kaivannut annokseen enemmänkin tasapainottamaan raskaita komponentteja. Rapeat possunkorvakonfittit sen sijaan eivät oikein meitä innostaneet.

Pääruuan punahirvi oli mahtavan mureaa ja pehmeää. Hienon makuinen liha jäi kuitenkin sivurooliin todella vahvasti savun makuisen pekaanipähkinävoin vuoksi. Puolukkapyree ja kokonaiset puolukat taas sopivat erinomaisesti punahirven makuun. Jälkiruoka oli hyvää, ja erityisesti jäätelö maistui erinomaiselta. Bataattimunkki, suklaaganache ja paahdettu vaahtokarkki jakoivat mielipiteemme – toinen tykkäsi, toinen vähemmän.

Erikoisuudestaan huolimatta – tai ehkä juuri siksi – Ludun ja Hamilton Johnsonin menu oli hyvin elämyksellinen. Ludun salakapakkatunnelma osoitti hyvin, mitä Fun festivaalin nimessä tarkoittaa. Lisää tällaista, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.