Punainen on syksyn väri. Lindströmin pihvit ja lisukkeet tekevät arkiherkun.
Teimme sesongin herkusta – punajuurista – Lindströmin pihvejä, jotka tarjoilimme piparjuurikastikkeen ja chilimaustekurkkujen kera. Punajuuret raastettiin ja taikina sekoitettiin kätevästi monitoimikoneella. Kiireisenä arkena ajansäästöä arvostaa.

Tähän taikinaan tulee spelttimannaa, mikä tekee rakenteesta hieman löysempää. Pihvit on kuitenkin helppo muotoilla öljytyin käsin, ja kypsistä pihveistä tuli oikein mehukkaita!

Yksinkertaiset lisukkeet sopivat Lindströmin pihvien oheen. Parahiksi valmistuneet chilimaustekurkut toimivat erinomaisesti, ja samoin helposti valmistuva piparjuurikastike. Slaavilaista makumaailmaa.

Lindströmin pihvit
(22 pientä pihviä)
2 keskikokoista punajuurta
1 punasipuli
1 dl spelttimannasuurimoita
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kermaa
1 dl vettä
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria
maustepippuria
öljyä paistamiseen
Piparjuurikastike:
200 g kermaviiliä
1 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria
½ tl suolaa
1. Tee ensin taikina Lindströmin pihvejä varten. Kuori ja raasta punajuuret sekä punasipuli.
2. Sekoita spelttisuurimot ja gluteenittomat jauhot omassa kulhossaan. Lisää vesi ja kerma suurimoiden joukkoon. Anna turvota hetki.
3. Yhdistä kaikki ainekset massaksi.
4. Paista pihvit keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Pihvit voi kypsentää loppuun uunivuossa 175 asteisessa uunissa.
5. Valmista seuraavaksi piparjuurikastike. Sekoita kermaviili, piparjuuritahna ja mausteet. Anna maustua jääkaapissa.
6. Tarjoile Lindströmin pihvit keitetyn perunan, chilimaustekurkun ja piparjuurikastikkeen kanssa. Nauti!