Skip to content Skip to footer

VADELMA-SUKLAAKUPPIKAKUT

Tumma suklaa ja metsävadelmat sopivat yhteen loistavasti. Kaakaovaahto ja vadelmat kruunaavat nämä suklaiset kuppikakut.

Iltojen pimetessä iskee aika ajoin herkuttelunhimo. Onneksi pakastimesta löytyy talven varalle pakastettuja metsävadelmia, ja kaapista tummaa suklaata. Niistä syntyi suklaisia kuppikakuja. Tämä kuppikakkutaikina on helppo tehdä täysin gluteenittomana ja laktoosittomana.

Taikinaan tulee runsaasti tummaa suklaata ja makoisia metsävadelmia.

Tumma suklaa ja hieman sulaneet pakastevadelmat sekoitetaan taikinaan varovasti, etteivät ne värjäisi sitä kokonaan ruskeanpunaiseksi. Suklaa kannattaa valita oman maun mukaan. Itse käytin tähän taikinaan 86% kaakaota sisältävää suklaata, ja kuppikakuista tulikin todella tuhdin suklaisia. Kakkuset voi myös jättää kuorruttamatta, jos siltä tuntuu.

Taikinasta tulee 16 pientä kuppikakkua.

Metsävadelmien happoisuus tasapainottaa kuppikakkujen makeutta, ja suklaahan on tunnetusti terveellistä!

Vadelma-suklaakuppikakut
(16 pientä tai 12 isoa)

Vadelma-suklaakuppikakut

  • 200 g laktoositonta voita
  • 2½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl metsävadelmia

Kaakaokuorrute

  • 25 g laktoositonta voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 0, 75 dl laktoositonta maitoa

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Pilko suklaa 0,5 cm paloiksi.
5.  Sekoita jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ja yhdistä taikinaan.
6. Lisää lopuksi suklaarouhe ja vadelmat. Sekoita varovasti.
7. Annostele muffinivuokiin pari ruokalusikallista taikinaa ja tasoita lusikalla.
8. Paista noin 25 minuuttia keskitasolla.
9. Jäähdytä muffinit huoneenlämpöisiksi.
10. Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi.
11. Levitä kuorrutetta kuppikakkujen päälle ja koristele vadelmilla. Nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment