Skip to content Skip to footer

PEHMEÄ ITALIALAINEN MARENKI

Sitruunatarteletin tai -piiraan kruunaa pehmeä italialainen marenki. 

Viikko sitten tekemästämme sitruunapiiraasta jäi yli purkillinen sitruunatahnaa. Koska tahna sisälsi kananmunia ja se oli kuumennettu vain noin 70-asteiseksi, epäilimme, että se ei ehkä säily kovin hyvin tai pitkään. Niinpä teimme siitä sitruunatarteletteja, ja kruunasimme ne italialaisella marengilla.

Italialainen marenki on samettisen pehmeää ja helppo pursottaa.

Tarteletteihin tehtiin samanlainen taikina kuin sitruunapiiraassa, mutta niitä paistettiin vähemmän – ja vieläkin vähemmän olisi saanut paistaa.

Marengilla kuorrutettu tarteletti viimeistellään nopeasti kuuman grillivastuksen alla.

Italialainen marenki tehdään vispaamalla valkuaisvaahtoon kuumaa sokerivettä, mikä kypsentää munanvalkuaisen. Marengista tulee samettisen pehmeää, eikä rakenteessa ole lainkaan sokerikiteitä. Kuumennettu marenki säilyy hyvin jääkaapissa ja sen voi jopa pakastaa.

Italialainen marenki
(1½-2 litraa)

  • 3 munanvalkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 1 dl vettä

1. Vaahdota munanvalkuaiset yleiskoneessa.
2. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi ja keitä kunnes seos on 120-asteista.
3. Kaada kuuma sokerivesi valkuaisvaahdon sekaan ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.
4. Vispaa marenkia, kunnes se on jäähtynyt.
5. Käytä italialaista marenkia esimerkiksi leivosten kuorrutteena.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment