raparperimehu

Entistäkin parempi raparperimehu

Toistaiseksi herkullisin raparperimehu on maustettu sitruunalla ja rosmariinilla. Mikä väri! Mitkä aromit!

Lämpimämmän vuodenajan mehu- ja hillokausi käynnistyy raparperimehulla. On ihanaa ja rentouttavaa kokeilla uusia, villejäkin makuja, ja siksi Beshlie Grimesin kirja Omatekoista viiniä, likööriä ja mehua on oikea aarre. Viime vuonna kokeilimme vaniljalla ja neilikalla maustettua raparperimehua. Tänä vuonna otimme astetta villimmän rosmariinin kokeiluun. Seuraavaksi päästään ehkä seljankukkiin, mutta ilman raparperia.

raparperimehu
Tuore rosmariini maustaa raparperimehun.

Mehun valmistus on varsin helppoa: kaikki ainekset kattilaan, kiehautus ja pariksi tunniksi jäähtymään. Sitten pullotus vaikkapa pieniin parin desin pulloihin kesäjuhlia varten. Säilyvyyttä parantaa, jos mehun kuumentaa kiehuvaksi ennen pullotusta.

raparperimehu
Raparperimehusta tuli suorastaan aurinkoisen makuista!

Raparperimehua, aurinkoa ja lintujen laulua, siitä kesä alkaa 🙂

Raparperi-sitruuna-rosmariinimehuraparperimehu
(1,4 litraa)

450 g raparperia
2 sitruunan kuori ja mehu
480 g sokeria
2 isoa oksaa rosmariinia
1 litra vettä
1 tl sitruunahappoa

1. Pese ja pilko raparperit.
2. Pese sitruunat. Raasta niiden kuori ja purista mehu.
3. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä 2 tuntia.
5. Suodata mehu harsokankaan läpi.
6. Kuumenna mehu uudestaan kiehuvaksi.
7. Pese lasipulloja ja kuumenna ne uunissa 100 asteessa.
8. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa noin 3 kk.
9. Laimenna mehu vedellä, kivennäisvedellä tai vaikka kuohuviinillä ja nauti!

Artikkeli päivitetty 16.5.2016:
Lisätty ohje mehun uudelleen kuumennuksesta ennen pullotusta.

5 vastausta artikkeliin ”Entistäkin parempi raparperimehu”

  1. Raparperimehu on niin hyvää! Teen sen pohjanmaan mumman ohjeella, tuoremehuna keittämättä. Varsia pukkaa kyllä siihen tahtiin voisi tehdä tälläistä rosmariinistä versiota.

    1. Rosmariinilla maustettua kannattaa ehdottomasti tehdä – on hyvää! Tuoremehua ei ollakaan vielä kokeiltu raparperista. Täytyy testata! -Marko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *