inkivääri-punaherukkahillo

Se parempi inkivääri-punaherukkahillo

Punaherukan maku jakaa mielipiteitä. Siksi kehitimme hilloreseptin, jossa punaherukkakin maistuu hyvältä.

Puutarhamarjat ovat tykänneet viileästä kesästä. Pääsimme nauttimaan runsaasta sadosta ystävien kautta, kun saimme poimia ämpäreittäin punaherukoita. Pääosasta keiteltiin vadelma-punaherukkamehua. Pieni määrä marjoja jäi yli ja päätimme tehdä niistä hilloa.

inkivääri-punaherukkahillo
Inkivääri maustaa punaherukkahillon.

Ongelma hillon tekemisessä oli, että pelkistä punaherukoista tehty hillo voi olla liian hapanta ja karvasta. Kokeilimme hillon maustamista ensi pienessä mittakaavassa vaniljalla ja inkivärillä. Osoittautui, että inkivääri oli erinomainen kumppani punaherukalle ja että vanilja pehmensi makua. Onnistuneen testin jälkeen teimme hilloa isomman erän.

inkivääri-punaherukkahillo
Vanilja tuo hillon makuun oman lisänsä.

Sekalaiset vanhat hillopurkit tuli kesällä käytettyä mansikka- ja kuningatarhilloihin, joten tällä kertaa hankimme uusia Purkkimaailmasta. Leveät ja matalat purkit soveltuvat hilloihin erinomaisesti.

inkivääri-punaherukkahillo
Inkivääri-punaherukkahillo onnistui loistavasti.

Tehdessämme inkiväärillä maustettua punaherukkahilloa ei meillä ollut mielessä erityistä käyttötarkoitusta, vaan tavoite oli saada punaherukkahillosta hyvän makuista. Ehkäpä hilloa voisi käyttää esimerkiksi täytekakkujen välissä, paahtoleivän päälle tai lättyjen kanssa. Jos et ole pitänyt punaherukoista, niin kokeile ainakin tätä. Erityisesti, jos pihallasi kasvaa punaherukoita, mutta et ole tiennyt mitä niistä tehdä, niin tässä on mainio ratkaisu.

Inkivääri-punaherukkahilloinkivääri-punaherukkahillo
(750 ml)

660 g punaherukoita
1 dl vettä
1/4 tl vaniljajauhetta
n. 10 cm pala tuoretta inkivääriä
330 g hillosokeria

1. Pese hillopurkit ja laita ne 100-asteiseen uuniin. Pese purkkien kannet ja laita ne kiehuvaan veteen.
1. Puhdista marjat ja laita ne veden kanssa sopivan kokoiseen kattilaan.
2. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää vaniljajauhe ja inkivääri kattilaan.
3. Keitä marjoja noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat hajonneet kokonaan.
4. Siivilöi kuuma marjasose toiseen kattilaan.
5. Lisää hillosokeri ja keitä kunnes sokeri on liuennut.
6. Purkita kuuma hillo ja sulje purkit välittömästi.
7. Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Hillo säilyy parhaiten jääkaapissa n . 12 kk. Nauti inkivääri-punaherukkahillo vaikka lettujen kanssa!

8 vastausta artikkeliin ”Se parempi inkivääri-punaherukkahillo”

  1. Kiitos innovoinnista ja reseptin jakamisesta!! Aivan käsittämättömän hyvää!! Tein koe-erän tänään ja huomenna teen lisää. Teini maistoi ja sanoi: ”Tämä on elämästäni puuttunut.” Oi nam!!

  2. Kysymys.. mitä inkiväärin siivuille tehdään? Noukitaanko pois vai jääkö hilloon?!

    1. Hei, Ei ole samaa! Vaniljajauhe on jauhettua vaniljatankoa. Sen voi korvata vaniljauutteella, vaniljasokerilla tai voi hilloon laittaa keittovaiheessa vaniljatangon kuoret, jos on jemmannut sellaisia siementen käytän jälkeen!

      -Marko

  3. Mutta jos hillo pitää siivilöidä, niin silloinhan ikiväärit jää kyllä siivilään?? Ihmettelen siivilöintiä, miksi?

    1. Hei,

      Pitäisi taas lukea oma resepti ennen kuin vastaa! Olet oikeassa, siiviläänhän ne inkiväärit tosiaan jäi! Hilloa ei tietenkään ole pakko siivilöidä, mutta jos haluaa tasaisemman rakenteen, niin sen voi tehdä. Siivilöimättömään hilloon pilkkoisin inkiväärin hyvin pieneksi, ehkä jopa raastaisin.

      -Marko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *