teriyaki

Hitusen lämpimämpi teriyaki-kastike

Itsetehtyä teriyaki-kastiketta lämpimämmällä vivahteella. Chilillä maustettuna, tietty.

Täytetyt patongit ovat pikaruokaherkkua, jota vehnättömästi elävänkin tekee välillä mieli. Mutta mikä eteen, kun patongit on leivottu venhästä eikä aina huvita tilata pelkkiä täytteitä salaattina? Pitää tehdä itse.

Siispä spelttipatonkia uuniin ja oma teriyaki-kastike tulelle. Teriyakista tulikin hieman lämpimämpää, sillä se maustettiin omalla srirachalla. Kannattaa kokeilla!

teriyaki
Tulisempi teriyaki-kastike sopii hyvin grillatun kanan maustamiseen.

Teriyaki-kastiketeriyaki
(5 dl)

1½ dl miriniä
2½ dl soijakastiketta
4½ tl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
0,8 dl sokeria
7 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
1/3 tl sriratcha-kastiketta

  1. Kuori valkosipulin kynnet ja inkiväärin pala. Hienonna valkosipuli  ja inkivääri tahnaksi.
  2. Kiehauta miriniä ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  3. Lisää soija, viinietikka, seesamiöljy, sokeri, valkosipulija inkivääritahna sekä sriratcha-kastike. Keitä vielä 5 minuuttia.
  4. Siivilöi kastike ja säilytä sitä tiiviissä purkissa, viileässä. Käytä teriyaki-kastiketta esimerkiksi kanan marinointiin ja nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.