salaatti

Maukkaat ja helpot salaatit

Maukkaat salaatit illanistujaisiin syntyvät pastasta ja broilerista sekä viikunoista ja sinihomejuustosta. Hyviä vaihtoehtoja miedompaan tai hieman vahvempaan makuun tottuneille.

Perinteinen pastasalaatti saa uutta makua raastetusta kurkusta ja valkosipulista – tsatsikin hengessä. Kun valkosipulin määrän pitää sopivan pienenä, niin salaatti maistuu varmasti kaikille. Salaattiin tulevan broilerin voi myös hankkia valmiiksi paistettuna, jos tarjoilut pitää saada nopeasti valmiiksi.

pastasalaatti
Raastettu kurkku tuo pastasalaattiin raikkautta.
pastasalaatti
Pastasalaatti paranee, kun sen antaa hieman tekeytyä kylmässä.

Jos ehtii, niin pastasalaatti kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja antaa tekeytyä jääkaapissa. Pasta sitoo kastikkeen nesteitä ja salaatin maut tasaantuvat kylmässä.

viikunasalaatti
Täyteläinen viikunasalaatti on nopea tehdä.

Viikuna-sinihomejuustosalaatti on nopea tehdä ja maistuu parhaimmalta heti tarjottuna. Sen kanssa sopii juotavaksi erityisesti täyteläinen ja hilloinen punaviini.

Muutama erilainen salaatti toimi hyvänä alkuruokana illanistujaisissa. Lapsille (ja aikuisille) maistui broileri-pastasalaatti, kun taas sinihomejuustolla täydennetty viikunasalaatti oli enemmän varttuneempaan makuun sopivaa.

Broileri-pastasalaattipastasalaatti
(6:lle)

300 g pastaa
400 g broilerin rintafileitä (maustamatonta)
250 g kermajuustoa
1 kurkku
250 g crème fraischea
500 g maustamatonta jogurttia
pieni valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa

  1. Kypsennä broilerin fileet 175-asteisessa uunissa kypsäksi. Anna broilerinfileiden jäähtyä kokonaan.
  2. Keitä pasta, valuta pasta siivilässä ja jäähdytä kylmän veden avulla.
  3. Kuutioi jäähtynyt broileri noin 1 cm kuutioiksi.
  4. Kuutioi kermajuusto noin ½ cm kuutioiksi.
  5. Pese ja raasta kurkku. Purista raasteesta nestettä pois siivilän avulla.
  6. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
  7. Sekoita isossa kulhossa crème fraische, jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja kurkkuraaste. Mausta kastike reilusti suolalla ja mustapippurilla. Lisää pasta, broileri ja juustokuutiot. Sekoita salaatti huolellisesti.
  8. Anna pastasalaatin tekeytyä jääkaapissa mielellään muutaman tunnin ajan. Tarjoile ja nauti!

Viikuna-sinihomejuustosalaattiviikunasalaatti
(5:lle)

5 tuoretta viikunaa
120 g aurajuustoa
1 nippu rucolaa
100 g pinjansiemeniä

balsamicosiirappia
piparkakkuja

  1. Pese ja pilko rucola ja viikunat.
  2. Paahda pinjansiemenet ja anna niiden jäähtyä.
  3. Levitä rucolasilppu tarjoilulautaselle. Lisää viikunanpalat. Ripottele aurajuusto ja pinjansiemenet salaatin päälle.
  4. Tarjoile viikunasalaatti balsamicosiirapin ja piparkakkujen kanssa. Nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.