Hillomunkit

Hillomunkit mustikka-korianteritäytteellä

Makuammuntaa täyttää tänään 2 vuotta! Sen kunniaksi paistoimme hillomunkkeja, joiden täytteessä maistuu uusi makuyhdistelmä.

Täydellisen hillomunkin anatomia: lämmin (ellei kuuma), rapea kuori ja sisältä pehmeä, sokeroitu ja täytteenä juuri sopivasti herkullista hilloa.

Hillomunkit
Railakasta vappua!

Täydellinen munkkihillo valmistui mustikoista ja maustettiin paahdetuilla korianterin siemenillä ja sitruunan kuorella. Korianterin siemenet tosiaan voimistavat mustikan aromia – todella hyvä makupari!

Hillomunkit
Rapea kuori ja sopivan valuva hillo tekee munkeista vastustamattomia.

Hillomunkkilinjaston rakentaminen kotikeittiöön vaatii vähintään kaksi käsiparia, jotta se on sujuvaa. Toinen paistaa ja valuttaa, toinen täyttää ja sokeroi. Kun munkit paistaa ensin ja täyttää vasta sitten, välttää hillon valumisen paistoöljyyn ja munkkien jäämisen keskeltä raaoiksi. Jälkeenpäin täyttäminen  on hyvä tehdä vielä kuumiin munkkeihin. Paras väline siihen on ehkä iso ruisku, mutta jos sellaista ei ole, niin pursotinpussin ja pitkän ja kapean tyllan avulla se hoituu myös.

HillomunkitHillomunkit
(n. 50 pientä)

Mustikka-korianterihillo:
1 litra pakastemustikoita
1 rkl paahdettuja korianterin siemeniä
165 g hillo- ja marmeladisokeria
1 sitruunan kuori

Munkkitaikina:
5 dl maitoa
1½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kaardemummaa

1 pkt turehiivaa
12 dl spelttijauhoa
50 g sulatettua voita

Öljyä tai rasvaa paistamiseen

  1. Tee ensin hillo. Sulata mustikat ja paahda korianterin siemenet kuivalla pannulla. Murskaa jäähtyneitä siemeniä varovasti.
  2.  Lisää korianterin siemenet mustikoiden kanssa kattilaan. Keitä kunnes korianteri maistuu hillossa riittävästi.
  3. Paseeraa mustikka-korianteriseos ja kaada se takaisin kattilaan.
  4. Lisää hillo- ja marmeladisokeri ja keitä 2-5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi raastettu sitruunan kuori.
  6. Anna hillon jäähtyä noin kädenlämpöiseksi ennen munkkien täyttämistä.
  7. Tee munkkitaikina. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri, kaardemumma ja hiiva. Lisää jauhoista 1/3 ja sekoita tovi. Lisää 1/3 jauhoista ja sekoita lisää. Lisää lopuksi rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaan hyvä sitko.
  8. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  9. Leivo taikinasta pieniä munkkeja ja kohota niitä noin puoli tuntia.
  10. Kuumenna rasva riittävän isossa kattilassa 170-180-asteiseksi ja paista munkit kauniin ruskeiksi.
  11. Valuta munkkeja hetki ja täytä ne vielä kuumina.
  12. Pyörittele täytetyt hillomunkit erikoishienossa sokerissa ja nauti siman kanssa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *