Kesäkasviksia rucola-lehtipersiljapestolla

Kesäkasvikset pestolla

Mitä tehdä kasvatuslaatikosta karkaaville yrteille? Herkullista pestoa, jolla voi täyttää sesongin kasviksia, eikä grilliin tarvita yhtään makkaraa!

Maistuvan grilliruuan ei todellakaan tarvitse olla pelkästään lihaa. Sesongin kasviksilla ja sopivilla täytteillä saa varmasti mahansa täyteen isokin porukka.

Kasvatuslaatikkomme yrtit rehottavat niin runsaana, että jotain oli asialle tehtävä. Mutta mitä? Pestoa! Pestoon saa upotettua runsaasti herkullista rucolaa ja lehtipersiljaa. Ja onhan se nyt hienoa syödä itse kasvatettua (ainakin osin) ruokaa! Rucolan ja persiljan lisäksi pestoon voi laittaa vaikka porkkanan naatit, mutta meidän porkkanat saavat vielä hieman kasvaa.

Pesto
Grillistä löytyy kesäkasviksia rucola-lehtipersiljapestolla. Folionyyteissä on kasvisten koverretut sisukset.

Kasviksia grillatessa ei kannata käyttää liian kuumaa grilliä, jottei lopputuloksena ole vain mustuneita sisältä raakoja pettymyksiä. Jos grillissäsi on lämpömittari, niin kannattaa tähdätä 170 asteen hujakoille. Jos taas grillissäsi on aina tuliset paikat, niin voit esikypsentää täytetyt kasvikset uunissa ja viimeistellä kuumassa grillissä. Pala foliota kasvisten alla suojaa myös palamiselta. Kasvikset ovat sopivan kypsiä, kun niissä on vielä hivenen vastusta cocktailtikulle.

Kesäkasviksia rucola-lehtipersiljapestolla.
Grillattuja kesäkasviksia rucola-lehtipersiljapestolla.

Kuvista ei käy ilmi, mutta kasviksien ja sienten täytteenä on myös savuchiliöljyssä marinoitua fetaa. Chiliä olisi voinut olla enemmänkin, joten suosittelemme lisäämään vaikka muutaman tipan srirachaa. Yrttipestolla täytetyistä kasviksista tuli loistava hellepäivän illallinen, josta ei tullut ähkyä!

Rucola-lehtipersiljapestoPesto
(kuudelle)

1 nippu rucolaa
1 nippu lehtipersiljaa
50 g pinjansiemeniä
50 g parmesanjuustoa
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
suolaa

  1. Huuhtaise yrtit ja raasta parmesanjuusto.
  2. Hienonna valkosipulin kynsi, juustoraaste ja pinjansiemenet prosessorilla kunnes syntyy tasainen massa.
  3. Lisää öljy, rucola ja lehtipersilja. Sekoita prosessorilla kunnes peston koostumus on riittävän tasaista.

Täytetyt sesongin kasviksetPesto
(kuudelle)

1 kesäkurpitsa
4 isoa herkkusientä
2 häränsydäntomaattia (Cœur de bœuf)
2 paprikaa
1 tlk savuchilifetajuustoa

pestoa
mustapippuria
suolaa
(srirachaa)

  1. Huuhtele kasvikset ja harjaa sienistä mahdollinen multa pois.
  2. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja leikkaa puoliskot kolmeen osaan. Koverra kesäkurpitsanpalojen sisustaa pois.
  3. Ota herkkusienten kanta pois. Halkaise paprikat ja poista siemenet.
  4. Leikkaa häränsydäntomaattien terävästä päästä ”hattu” pois. Koverra sisustaa pois lusikalla.
  5. Täytä kasvikset ja sienet savuchilifetajuustolla ja peitä pestolla.
  6. Mausta mustapippurilla ja suolalla (ja srirachalla).
  7. Älä heitä koverrettuja kasvisten ja sienten sisuksia pois vaan pienennä ne veitsellä ja sekoita savuchilifetan sekä peston kanssa. Lusikoi seosta folionpalalle ja tee nyyttejä grilliin laitettavaksi.
  8. Grillaa täytetyt kasvikset ja sienet napakan kypsiksi. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla.
  9. Tarjoile täytetyt kasvikset esimerkiksi keitettyjen, uusien perunoiden kanssa ja nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *