Skip to content Skip to footer

VEHNÄTÖN MUROMYSLI

Herkullinen ja rouskuva muromysli on helppo valmistaa! Sen voi valmistaa esimerkiksi kaurasta ja speltistä.

Siivosimme jauhokaappia ja mietimme, mitä hyvää voisi tehdä spelttihiutaleista ja muista kaapin kätköistä löytyneistä aineksista. Muromysli (tai granola) on meidän kesäaamupalamme kulmakivi ja oli päässyt loppumaan. Teimme siis muromysliä.

Reseptiin tulee kaurahiutaleita, spelttihiutaleita, mantelia ja hasselpähkinää. Sokeria voi laittaa oman maun mukaan, mutta tällä ohjeella muromyslistä tulee meidän mielestämme juuri sopivan makeaa, rapeaa ja paahteista. Makeutukseen sopii loistavasti myös hunaja.

Jos haluaa gluteenittoman muromyslin, niin sen voi tehdä pelkästään puhdaskaurahiutaleista tai korvata spelttihiutaleet joillakin muilla gluteenittomilla hiutaleilla. Myös pähkinät on helppo vaihtaa oman maun mukaisiksi.

Muromysli saa rapean rakenteensa uunissa.

Valmiiseen granolaan voi sen jäähdyttyä lisätä pakkaskuivattuja marjoja tai kuivattuja hedelmiä. Vain mielikuvitus on rajana! Nyt kun marjat alkavat kypsyä, niin kaikkein parasta on käydä hakemassa aamupalalle tuoreet marjat puutarhasta tai lähimetsästä!

Muromysli maistuu viilin tai jogurtin ja tuoreiden marjojen kanssa.

Granola säilyy ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä jokusen viikon – pakastimessa jopa kuukausia. Epäilemme kuitenkin tämän granolan katoavan purkista jo parissa viikossa.

Muromysli
(1,2 litraa)

  • 7,5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2,5 dl spelttihiutaleita
  • 1,25 dl hasselpähkinöitä
  • 1,25 dl manteleita
  • 1,25 dl öljyä
  • 1,25 dl tummaa (ruokosokeri)siirappia
  • 1 tl suolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Rouhi hasselpähkinät ja mantelit karkeaksi rouheeksi.
  3. Sekoita kaurahiutaleet, spelttihiutaleet ja rouhitut pähkinät ja mantelit isossa kulhossa.
  4. Sekoita öljy, siirappi ja suola ja lisää kulhoon.
  5. Sekoita muromysli huolellisesti.
  6. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  7. Paista muromysliä 30 minuuttia ja sekoita.
  8. Paista 10-20 minuuttia kunnes muromysli on kauniin ruskeaa.
  9. Anna jäähtyä kokonaan.
  10. Murra muromysli sopivan kokoiseksi rouheeksi.
  11. Purkita ilmatiiviisiin purkkeihin.
  12. Tarjoile maustamattoman jogurtin tai viilin ja tuoreiden marjojen kanssa ja nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment