munakasrulla

Munakasrulla piparjuurituorejuustolla

Pirteä piparjuuri ja täyteläinen kylmäsavulohi kruunaavat tämän viettelevän munakasrullan. Täydellistä illanistujaisiin tai pidemmän kaavan menuun!

Kananmuna on helppo ja herkullinen raaka-aine. Pienellä vaivannäöllä ja kylmäsavuloheen sekä piparjuurituorejuustoon yhdistettynä siitä syntyy munakasrulla, joka kelpaa parempaankin juhlaan.

Herkullisen ja kuohkean munakasrullan salaisuutena on klassinen béchamel-kastike, johon kananmunat lisätään. Béchamel-kastiketta tehdessä on tärkeää kypsentää jauhot huolella, mutta varoa ruskistamasta niitä. Kattila kannattaa myös ottaa levyltä siksi aikaa, kun rasvan ja jauhon sekaan lisää maidon.

Täytteenä toimii kermainen piparjuurituorejuusto, josta löytyy sopivaa pirteyttä tasapainottamaan muuten tuhtia kylmäsavulohitäytettä. Appelsiinitimjami sopii maustamiseen erinomaisesti, mutta tavallinenkin timjami tai ruohosipuli käy.

munakasrulla
Munakas ja levitetty täyte odottamassa rullaamista.

Tähän reseptiin pohjautuvaa munakasrullaa on tehty useana vuotena erilaisiin tilaisuuksiin ja se on aina ollut menestys. Piparjuuri taittaa munakasrullan rasvaisuutta juuri sopivalla tavalla ja kylmäsavulohi on yksinkertaisesti herkullista. Kannattaa kokeilla!

Munakasrullamunakasrulla
(uunipellillinen)

75 g rasvaa
1½ dl spelttijauhoa
6 dl maitoa
200 g ranskankermaa
5 kananmunaa
valkopippuria
½ tl suolaa

  1. Tee ensin béchamel. Sulata rasva kattilassa, lisää jauho ja kypsennä, mutta älä ruskista.
  2. Lisää maito huolellisesti sekoittaen. Kuumenna kunnes béchamel sakenee.
  3. Anna béchamelin jäähtyä huoneenlämpöiseksi (voit vispata kylmässä vesihauteessa, jos on kiire).
  4. Laita uuni kumenemaan 200 asteeseen.
  5. Lisää ranskankerma ja kananmunat béchamelin joukkoon. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Sekoita huolella.
  6. Kaada massa voidellulla leivinpaperilla vuoratulle syvälle uuninpellille. Paista munakas uunin keskitasolla hennon ruskeaksi, noin 18 minuuttia.
  7. Anna munakkaan jäähtyä ennen täyttämistä.

Kylmäsavulohi-piparjuurituorejuustotäytemunakasrulla

200 g piparjuurituorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl (appelsiini)timjamia tai 1 ruukku ruohosipulia
150 g kylmäsavulohta

  1. Vatkaa piparjuurituorejuusto ja kerma sekaisin.
  2. Lisää pilkottu kylmäsavulohi ja timjami. Sekoita.
  3. Levitä täyte munakkaan päälle, jättäen toinen pitkä sivu hieman vajaaksi.
  4. Rullaa munakas rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri rulla tuorekelmuun ja kiristä tiiviiksi paketiksi.
  5. Anna munakasrullan tekeytyä jääkaapissa muutama tunti (tai yön yli) ennen tarjoilua.
  6. Leikkaa munakasrulla terävällä veitsellä 2 cm viipaleiksi. Tarjoile esimerkiksi aterian alkupaloina ja nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.