Skip to content Skip to footer

MAAILMAN PARAS PAPU-PERUNASALAATTI

Aromikkaita vihreitä papuja, herkullisia uusia perunoita, yrttiöljykastike, joka vie kielen mennessään – tästä salaatista taistellaan ruokapöydässä!

Runsaasti kasviksia sisältävä, mutta kuitenkin tuhti salaatti sopii hyvin kuuman päivän lounasruuaksi. Varsinais-Suomessa on jo uuden perunan sesonki käynnissä, joten teimme ehkä maailman parhaan papu-perunasalaatin uusista perunoista, vihreistä pavuista ja todella herkullisesta yrttiöljykastikkeesta.

Yhdistimme oman keittiön ja puutarhan yrtit ranskalaistyyliseen sitruunaiseen sinappi-öljykastikkeeseen, joka sopii uusien perunoiden ja vihreiden papujen kanssa täydellisesti.  Teimme salaatista vielä hieman tuhdimman löysäksi keitetyillä kananmunilla. Tällä eväällä jaksaa taas ahertaa puutarhassa.

Papu-perunasalaatti kruunataan löysäksi keitetyillä kananmunilla.

Papu-perunasalaatti

  • 500 g uusia perunoita
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 sitruunan kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • nippu persiljaa
  • nippu tilliä
  • nippu ruohosipulia
  • valkosipulin kynsi
  • 2 tl dijon-sinappia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  1. Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä.
  2. Höyrytä pavut (2 min).
  3. Keitä kananmunat (6 min kiehuvaan veteen laitettuna). Jäähdytä kylmässä vedessä hetki.
  4. Raasta sitruuna ja mehusta puolikas.
  5. Huuhtele yrtit ja silppua ne.
  6. Kuori ja murskaa valkosipulin kynsi.
  7. Sekoita öljy, sinappi, murskattu valkosipulin kynsi ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa, kaada kastike joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.
  9. Kuori ja leikkaa kananmunat halki. Asettele ne salaatin päälle ja lisää vielä hieman mustapippuria. Tarjoile herkullinen salaatti esimerkiksi lounaaksi ja nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment