Papu-perunasalaatti

Maailman paras papu-perunasalaatti

Aromikkaita vihreitä papuja, herkullisia uusia perunoita, yrttiöljykastike, joka vie kielen mennessään – tästä salaatista taistellaan ruokapöydässä!

Runsaasti kasviksia sisältävä, mutta kuitenkin tuhti salaatti sopii hyvin kuuman päivän lounasruuaksi. Varsinais-Suomessa on jo uuden perunan sesonki käynnissä, joten teimme ehkä maailman parhaan papu-perunasalaatin uusista perunoista, vihreistä pavuista ja todella herkullisesta yrttiöljykastikkeesta.

Yhdistimme oman keittiön ja puutarhan yrtit ranskalaistyyliseen sitruunaiseen sinappi-öljykastikkeeseen, joka sopii uusien perunoiden ja vihreiden papujen kanssa täydellisesti.  Teimme salaatista vielä hieman tuhdimman löysäksi keitetyillä kananmunilla. Tällä eväällä jaksaa taas ahertaa puutarhassa.

Papu-perunasalaatti
Papu-perunasalaatti kruunataan löysäksi keitetyillä kananmunilla.

 

Papu-perunasalaattiPapu-perunasalaatti

500 g uusia perunoita
200 g vihreitä papuja
1 sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
nippu persiljaa
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
valkosipulin kynsi
2 tl dijon-sinappia
½ dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa

  1. Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä.
  2. Höyrytä pavut (2 min).
  3. Keitä kananmunat (6 min kiehuvaan veteen laitettuna). Jäähdytä kylmässä vedessä hetki.
  4. Raasta sitruuna ja mehusta puolikas.
  5. Huuhtele yrtit ja silppua ne.
  6. Kuori ja murskaa valkosipulin kynsi.
  7. Sekoita öljy, sinappi, murskattu valkosipulin kynsi ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa, kaada kastike joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.
  9. Kuori ja leikkaa kananmunat halki. Asettele ne salaatin päälle ja lisää vielä hieman mustapippuria. Tarjoile herkullinen salaatti esimerkiksi lounaaksi ja nauti!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.