Mehukas grillibroileri

Mehukas grillibroileri omassa uunissa tai grillissä syntyy, kun tekee ensin herkullisen tulisen chili-valkosipuli-inkiväärimarinadin. Tarjoa kasvisten ja cashewpähkinäkastikkeen kanssa ja nauti!

Mehukas broileri kotiuunissa onnistuu yllättävän helposti. Broileri kannattaa aukaista, niin se kypsyy tasaisemmin ja marinadi maustaa lihan kauttaaltaan. Broileri aukaistaan leikaamalla siltä selkäranka pois ja kääntämällä siivet ja koivet sivuille. Varrastikuilla tuettuna broileri kypsyy uunissa tai grillissä tasaisesti. Kiertoilmauunissa ritilällä paistettaessa ei broileria tarvitse edes kääntää paistamisen aikana.

Marinadinkaan tekemisen ei tarvitse olla vaikeaa. Pilko runsaasti valkosipulia ja inkivääriä, lisää öljyä sekä soija- ja chilikastikkeita ja hieman etikkaa. Mausta vielä mustapippurilla ja suolalla ja sivele grillattavan broilerin pintaan. Ei tarvita tuntien marinointia – kuumaan uuniin tai grilliin vain!

Marinadin pääaineksia ovat valkosipuli, inkivääri ja chili.
Aukaistu broileri sivellään kauttaaltaan marinadilla. Kun varrastikut työnnetään broilerin läpi ristiin, niin broileria pystyy tarvittaessa kääntämään helposti.

Grillibroilerin lisukkeeksi sopii erinomaisesti paistetut kasvikset. Kasvikset valmistuvat sillä aikaa, kun broileri kypsyy ja vetäytyy. Samalla niille valmistuu cashewpähkinäkastike, jossa maistuu savupaprika ja juustokumina. Kastike toimi mahtavasti karamellisoituneen paistetun kaalin kanssa ja toi täyteläisyyttä kasviksiin. Myös peruna eri muodoissaan toimii hyvin lisukkeena.

Marinadista saa grillattuun broileriin herkullisen ja rapean pinnan myös kotiuunissa.

Marinadi
6 valkosipulin kynttä
3 cm pala inkivääriä
1 tl liquid chiliä
1 rkl korealaista chilitahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl inkiväärivalkoviinietikkaa
1/2 dl öljyä
mustapippuria
suolaa

  1. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuori inkivääri ja hienonna valkosipulin kanssa.
  2. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.

Grillibroileri (neljälle)
1,2 kg broileri
1 annos marinadia

  1. Leikkaa broilerin selkäranka pois saksilla tai tukevalla veitsellä.
  2. Aukaise broileri ja lävistä se varrastikuilla.
  3. Grillaa broileri joko uunissa ritilän päällä kiertoilmalla 170 asteessa tai grillissä.
  4. Anna kypsän (sisälämpötila 60 astetta) grillibroilerin vetäytyä ennen leikkaamista.
  5. Tarjoile paistettujen kasvisten kanssa ja nauti!

Paistetut kasvikset (neljälle)
1/2 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 iso keltasipuli
1/2 keräkaali

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne 1 cm paksuisiksi vinoiksi siivuiksi.
  2. Lohko puolikas kaali neljään osaan pitäen kerrokset koossa.
  3. Siivuta kesäkurpitsa 1 cm paksuiksi paloiksi.
  4. Kuori ja lohko sipuli neljään osaan.
  5. Paista kasvikset tilkassa öljyä useammassa erässä. Anna kaalin saada kunnolla väriä ja karamellisoitua.
  6. Tarjoile cashewpähkinäkastikkeen ja grillibroilerin kanssa ja nauti!

Cashewpähkinäkastike
1 dl cashewpähkinöitä
1/2 dl öljyä
savupaprikaa
juustokuminaa

suolaa

  1. Jauha cashewpähkinät hienoksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
  2. Lisää öljy ja mausteet sekä suola. Sekoita kastikkeeksi sauvasekoittimella.
  3. Tarjoile kastike paistettujen kasvisten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.