omenakakku

Ruotsalainen omenakakku

Omenakakku on sesonkiherkkujen kuningatar. Ruotsalainen omenakakku on mehevä ja kaardemummainen.

TS Ruoka 23.9.2013

Haaveilen omista omenapuista, mutta ne eivät ole vielä yhdistyneet keskusta-asumiseen. Onneksi sain nuoremman kummipoikani isovanhemmilta hieman omenoita. Kiitos, Eira ja Risto! Omenista valmistuu kohta omenahilloa talven varalle, mutta muutama pitää käyttää myös leipomuksiin.

Omenakakku on sesonkiherkkujen kuningatar. Tällä kertaa tein Tuulan ohjeella kardemummalla ja kanelilla maustetun ruotsalaisen omenakakun, jollaista tarjotaan naapurimaan konditorioissa. Omenakerros kahden taikinakerroksen välissä tekee kakusta mehevän – etenkin parin päivän tekeytymisen jälkeen (jos malttaa odottaa).

omenakakku
Omenanpalat mehevöittävät kakun.

 

omenakakku
Ruotsalainen omenakakku on mehevä ja kaardemummainen.


Ruotsalainen omenakakkuomenakakku

(12 palaa)

500 g omenia (mielellään happamia)
2 tl kanelia
2 rkl sokeria

250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai 10 tippaa vaniljauutetta
2 tl kardemummaa

Koristeluun tomusokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Pilko omenat paloiksi – palojen koko on makuasia. Sekoita keskenään omenanpalat, kaneli ja sokeri.
2. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa joka välissä huolellisesti. Jos käytät vaniljauutetta, lisää se taikinan joukkoon tässä kohtaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä puolet taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä taikinan päälle omenanpalat tasaiseksi kerrokseksi ja niiden päälle toinen puoli taikinasta. Paista kakkua uunin keskitasolla 45 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se tarjoilulautaselle. Koristele kakku tomusokerilla. Tarjoile ja nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.