Skip to content Skip to footer

GLUTEENITON APPELSIINI-SUKLAAMOUSSEKAKKU

Appelsiini-suklaamoussekakku pikkujoulujen jälkiruokatarjoiluun. Mantelijauheella kakusta saa helposti gluteenittoman.

Lupasimme vastata pikkujoulujen jälkiruokatarjoilusta. Sovittaessamme erilaisia reseptejä erilaisiin ruokavalioihin päädyimme tarjoamaan suklaata suklaalla, gluteenittomana ja vain hyvin vähällä laktoosilla. Kuulostaa ehkä omituiselta, mutta appelsiini-suklaamoussekakusta tuli hykerryttävän hyvää. Kakku maistui myös pienemmille.

Suklaata ja voita – ei mikään kevytkakku.

Pikkujoulukakun ei tarvitse olla mikään kevytkakku, joten emme sellaista tehneetkään. Mantelijauheella leivottu pohja on luontaisesti gluteeniton ja sopii samalla myös vilja-allergikoille ja fodmap-ruokavaliota noudattaville. Kakkupohjaksi valitsimme Josen herkullisen suklaakakun, mutta teimme sen puolikkaana annoksena, jotta se olisi sopivan paksu moussekakkuun.

Appeliinia ja suklaata.

Appelsiini ja suklaa sopivat jouluiseen tunnelmaan, joten maustoimme suklaamoussen appelsiinimarmeladilla. Lopputulos maistui jotakuinkin Fazerinalta (nam!). Suklaamoussen pohjaksi teimme vaniljakiisselin, joka antoi mousseen ihanan samettisen pehmeyden. Yhdessä mehevän pohjan kanssa todella herkullista!

Suussa sulavaa suklaamoussea mehevän suklaakakun päällä.

Koristeluun käytimme raastettua appelsiininkuorta ja suklaalastuja. Jos aikaa ja intoa riittää, suklaasta saa monenlaisia näyttäviä koristeita. Meillä ei koristelu suklaan kanssa oikein sujunut tällä kertaa, joten ei siitä sen enempää lähikuvia… Maku oli kuitenkin loistava.

Gluteeniton appelsiini-suklaamoussekakku
(16 palaa)

Pohja

  • 120 g voita
  • 175 g tummaa suklaata
  • 150 g hienoa ruokosokeria
  • 4 kananmunaa
  • 60 g mantelijauhetta

Appelsiini-suklaamousse

  • 2½ dl kermamaitoa
  • 2 keltuaista
  • 3 tl maizenaa
  • 200 g taloussuklaata
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl appelsiinimarmeladia
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 4 rkl vettä
  • 2 valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 30 g sokeria
  • 3 dl kermaa

Koristeluun

  • tummaa suklaata
  • raastettua appelsiinin kuorta

1. Tee pohja. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
3. Lisää sulanut suklaa ja mantelijauhot kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita hyvin.
4. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan.
5. Paista 180 asteessa 35 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä ja ota kakkupohja pois vuoasta (pese vuoka).
6. Tee seuraavaksi suklaamousse. Sekoita kermamaito, keltuaiset ja maizena paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä.
7. Lisää paloiteltu taloussuklaa, vaniljasokeri ja appelsiinimarmeladi vaniljakiisselin joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.
8. Vatkaa valkuaiset, suola ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
9. Vatkaa kerma.
10. Turvota liivatetta vedessä 5 minuuttia ja kuumenna vesihauteessa, kunnes liivate on liuennut.
11. Sekoita liivate suklaakiisseliin. Yhdistä suklaakiisseli, kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti.
12. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja laita vuoan reunoille tuorekelmua. Voit myös käyttää hyydykekakkuja varten suuniteltua muovikalvoa (näppärää!).
13. Laita kakkupohja vuokaan ja kaada suklaamousse pohjan päälle. Peitä tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään (vähintään 2 tuntia).
14. Siirrä hyytynyt appelsiini-suklaamoussekakku tarjottimelle ja koristele kakku appelsiininkuoriraasteella ja suklaarouheella. Tarjoa hyvässä seurassa ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment