Skip to content Skip to footer

ENTISTÄKIN PAREMPI RAPARPERIMEHU

Toistaiseksi herkullisin raparperimehu on maustettu sitruunalla ja rosmariinilla. Mikä väri! Mitkä aromit!

Lämpimämmän vuodenajan mehu- ja hillokausi käynnistyy raparperimehulla. On ihanaa ja rentouttavaa kokeilla uusia, villejäkin makuja, ja siksi Beshlie Grimesin kirja Omatekoista viiniä, likööriä ja mehua on oikea aarre. Viime vuonna kokeilimme vaniljalla ja neilikalla maustettua raparperimehua. Tänä vuonna otimme astetta villimmän rosmariinin kokeiluun. Seuraavaksi päästään ehkä seljankukkiin, mutta ilman raparperia.

Mehun valmistus on varsin helppoa: kaikki ainekset kattilaan, kiehautus ja pariksi tunniksi jäähtymään. Sitten pullotus vaikkapa pieniin parin desin pulloihin kesäjuhlia varten. Säilyvyyttä parantaa, jos mehun kuumentaa kiehuvaksi ennen pullotusta.

Raparperimehua, aurinkoa ja lintujen laulua, siitä kesä alkaa

Raparperi-sitruuna-rosmariinimehu
(1,4 litraa)

  • 450 g raparperia
  • 2 sitruunan kuori ja mehu
  • 480 g sokeria
  • 2 isoa oksaa rosmariinia
  • 1 litra vettä
  • 1 tl sitruunahappoa

1. Pese ja pilko raparperit.
2. Pese sitruunat. Raasta niiden kuori ja purista mehu.
3. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä 2 tuntia.
5. Suodata mehu harsokankaan läpi.
6. Kuumenna mehu uudestaan kiehuvaksi.
7. Pese lasipulloja ja kuumenna ne uunissa 100 asteessa.
8. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa noin 3 kk.
9. Laimenna mehu vedellä, kivennäisvedellä tai vaikka kuohuviinillä ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment