Skip to content Skip to footer

RETKIPURILAISET TOMAATTIHILLOKKEELLA

Koska retkiruoaksi voi välillä askarrella jotain hauskempaa.

Mikäs siinä grillatessa, lempeässä kesäillassa… Tänä kesänä tämä ei välttämättä toteutunut, mutta villapaidassa tarkeni kyllä. Ja kun leirintäalueelta ei löytynyt grilliä, niin mainiot hampparit valmistuivat retkikeittimellä. Maussa ei taatusti tingitty!

Retkikeittimellä voi tehdä vaikka hampurilaisia.

Retkikeittimen saa toimimaan varsin monipuolisena työkaluna. Lähes kaikenlainen kokkaus onnistuu sen ja pienten apuvälineiden avulla. Esimerkiksi hampurilaisten kuumennusta varten kattilaosasta voi virittää uunin folion avulla.

Savustetulla chilillä maustettu tomaattihilloke toi retkipurilaisiin herkullista makua.

Purilaisista tuli meheviä savuchilisen tomaattihillokkeen ansiosta ja paistettu kananmuna oli hyvä osa kokonaisuutta. Erityisen maukasta ulkoruokaa!

Retkipurilaiset
(4 kpl)

  • 400 g jauhelihaa (sika-nauta)
  • öljyä
  • sämpylöitä
  • 4 kananmunaa
  • Cheddar-raastetta

Tomaattihilloke:

  • 1 kesäsipuli
  • 6 pikkutomaattia
  • 1 savustettu chili
  • öljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • soijakastiketta
  1. Tee ensin tomaattihilloke retkikeittimen paistinpannulla. Pilko kesäsipuli ja tomaatit. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää pilkotut tomaatit, murskattu, savustettu chili ja loput mausteet. Keitä hilloketta kasaan muutaman minuutin. Siirrä hilloke purkkiin odottamaan.
  2. Pyyhi paistinpannu paperilla, ja paista sitten kananmunat öljyssä.
  3. Muotoile jauhelihasta 4 samankokoista pihviä. Paista pihvit keskilämmöllä kokonaan kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
  4. Paista halkaistuihin sämpylöihin rapea pinta.
  5. Kasaa lopuksi retkipurilaiset: levitä tomaattihilloketta sämpylän pohjan päälle, laita seuraavaksi pihvi, lisää runsaasti Cheddar-juustoa, paistettu kananmuna ja lopuksi vielä hilloketta. Nauti parhaassa seurassa!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment