Skip to content Skip to footer

SUNNUNTAIAAMUN SPELTTISKONSSIT

Sunnuntaiaamun brunssille spelttiskonssit valmistuvat sutjakasti. Suolaisella täytteellä – tai makealla!

Saako spelttijauhosta kuohkeita skonsseja aikaiseksi? Kokeilimme ja kyllä saa. Muokkasimme sopivalta vaikuttanutta reseptiä hieman, jotta se kävisi makeiden ja suolaisten skonssien tekemiseen.

Hyvien skonssien salaisuus on kylmät raaka-aineet ja taikinan nopea sekoitus. Taikinaa ei saa käsitellä liikaa, sillä leivinjauheella nostatettavat taikinat muuttuvat muuten helposti koviksi.

Spelttiskonssit onnistuivat erinomaisesti. Taikina kohosi hyvin ja ruskistui kauniisti. Rakenteesta tuli juuri sopivan kuohkea ja kostea. Suolaisena täytteenä kokeilimme kylmäsavustettua lohta, rucolaa ja kermavaahtoa. Hapankerma olisi varmasti sopinut suolaisen täytteen kanssa vielä paremmin. Makeannälän nujertamiseksi täytimme muutaman skonssin kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Olisipa taas sunnuntai.

Spelttiskonssit
(16 kpl)

  • 350 g spelttijauhoa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 85 g rasvaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1,75 dl maitoa
  • 1 kananmuna voiteluun
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  3. Kuutioi kylmä rasva ja nypi se jauhojen joukkoon.
  4. Lisää maito ja sekoita nopeasti. Taittele taikinaa muutaman kerran.
  5. Kaulitse taikina spelttijauhojen avulla noin 3 cm paksuksi levyksi ja ota siitä paloja 5 cm muotilla.
  6. Voitele skonssit vatkatulla kananmunalla kahteen kertaan.
  7. Paista spelttiskonsseja 10 minuuttia.
  8. Nauti skonssit suolaisen tai makean täytteen kera!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment