Skip to content Skip to footer

HELPPO WASABILOHI

Raikasta crème fraichea ja tujua wasabia. Kun aika on kortilla, tämä helppo, uunissa valmistuva wasabilohi pelastaa arjen (tai pyhän). 

Uunilohi on arkiruoista helpoimpia. Wasabilla vahvistetun crème fraichen avulla siihen saa mukavaa vaihtelua, joka kelpaa myös juhlaan.

Wasabi ja crème fraiche on nopea sekoittaa, eikä fileiden maustamiseen kauaa mene. Uunilohi valmistuu samaan aikaan kuin lisuke kypsyy. Kätevää, kun ei ole aikaa keittiössä koko iltaa puuhata.

Paksumman lohen kanssa kannattaa käyttää paistomittaria, niin kalasta ei tule kuivaa. Pienempien kirjolohifileiden kanssa voi luottaa omaan silmään. Kun rasva alkaa irrota fileistä ja reunat ruskistuvat, alkaa kala olla kypsä.

Wasabilohesta tuli oikein hyvää. Maustelevitteessä oli riittävästi aromia ja potkua luomaan mukavaa vaihtelua perinteiseen sitruunaan ja mustapippuriin verrattuna. Kannattaa kokeilla!

Wasabilohi
(4:lle)

  • 1 kg lohta tai kirjolohta fileenä
  • 250 g crème fraichea
  • 1-2 rkl wasabitahnaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Aseta lohifile leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille nahkapuoli alaspäin.
  3. Sekoita wasabi ja crème fraiche.
  4. Mausta lohifile mustapippurilla ja suolalla.
  5. Levitä wasabi-crème fraiche fileen päälle ohueksi kerrokseksi, mutta säästä osa kastikkeeksi.
  6. Paista fileitä, niiden paksuudesta riippuen, noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  7. Tarjoile wasabilohi esimerkiksi perunamuusin kanssa ja nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment