Heräämisiä

Heräämisiä

Sekä luonto että Makuammuntaa-blogimme herää kevääseen. Oman puutarhan merkitys on meille suuri ja näkyy nyt isommin blogissakin.

Tänä vuonna kevät alkoi aikaisin. En oikeastaan ole varma, milloin, sillä talvi jätti tulematta lounaiseen Suomeen. Jossakin vaiheessa vain pitkä marraskuu vaihtui maaliskuuksi. Ja sitten tulivat kevään merkit: kyyhkysen kujerrus, peipon laulu, kimalaiset ja sitruunaperhoset.

Pidemmän aikavälin tavoitteemme ”ruokaa omasta puutarhasta kaikkina vuodenaikoina” tavallaan toteutui.

Puutarha talvehti tällä kertaa hyvin erilaisena. Syötävistä kasveista lehtikaali ja persilja pysyivät vihreinä marraskuusta maaliskuuhun jatkaen kasvuaan. Pidemmän aikavälin tavoitteemme ”ruokaa omasta puutarhasta kaikkina vuodenaikoina” tavallaan toteutui – ainakin pieneltä osalta. Pidän kaikista vuodenajoista, ja vaikka kaipaankin talvea joka ei tullut, on kevät tällä hetkellä ehdottomasti paras vuodenaika.

Persilja jatkoi kasvuaan läpi talven!

Harrastajapuutarhuri herää kevääseen jo alkuvuodesta selaillen siemenkatalogeja ja päättäen, mitä seuraavana kesänä kasvattaa. Kylvöt esikasvatukseen tehdään monessa vaiheessa pitkin kevättä. Pieniä taimia hoidetaan, kastellaan ja koulitaan. Hiljalleen koti täyttyy taimista. Ulkotyöt alkavat rikkaruohojen taltuttamisella, kasvihuoneen siivoamisella ja kasvatusaltaiden kunnostamisella. Kohta on aika suorakylvää aikaisimmat kasvit; seuraavaksi alkaa siirtää vähän herkempiä kasvihuoneeseen. 

Tänä vuonna ajattelimme seurata puutarhamme elämää blogissamme muutenkin kuin ruokakuvien muodossa. Nämä puutarhateemaiset postaukset tulevat ruokapostausten joukkoon ja niitä voi kätevästi selata valitsemalla vasemmalta kategorian ”puutarha”. Tervetuloa Makuammunnan puutarhaan!

Viime vuoden isoin projekti oli kasvihuoneen pystytys. Uutta kautta kohti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.